Klassifikasjons bibliotek
Oppdatert over en uke siden

Klassifikasjons bibliotek er enkle og praktiske måter å få eksisterende date inn i BIM. De kan bli brukt til å merke objekter med informasjon.

Ett eksempel kan være <eksempel med status til objekter, ref tabell under>

Bruker definerte bibliotek kan bli lastet opp som enkle spreadsheets (csv). Så lenge "koden" er beholdt kan linken mellom ett eller flere bibliotek item(s) eller objekt(er) bevares. Hvis ordet i "sortering" kolonnen er hierarkisk lages item - underitem forholdet (Det vil si at 1.1 er et underitem av 1).

Sort. (unik)

Kode (unik)

Sort. (unik)

Navn (obligatorisk)

Beskrivelse (valgfritt)

1

S0

Ikke tatt i betraktning

beskr

1.1

S01

Ikke tatt i betraktning

under 1

1.1.1

S02

Ikke tatt i betraktning

under 1 under

1.2

S03

Ikke tatt i betraktning

under 2

2

S5

Under programmering

beskr

3

S1

Under bygging

beskr

4

S3

Godkjent

beskr

5

S4

Trenger endring

beskr

Begynn med å lage ett nytt klassifikasjons bibliotek og lagre det. Gå så til biblioteket og last opp en CSV ved å trykke på + knappen og velge hvilket CSV å laste opp.

I eksempelet under har et bibliotek som inneholder flere statuser blitt brukt for å markere/merke et objekt med hvor langt inn i produksjons prosessen vinduet er for øyeblikket.

For å velge et biblioteks objekt fra et bruker definert bibliotek til alle selekterte objekter, klikk avmerkingboksen til venstre for innholdobjektet. Dette fungerer på samme måte som som med markering av dokumenter og objekter. Innholdet som har blitt tildelt et objekt er vist i inspiser menyen.

Alle bibliotek innhold og egenskaper som er lagt til i Bimsync kan bli lagt til i IFC-filene hvis du velger å eksportere prosjektet.