2D Viser
Oppdatert over en uke siden

Det er mulig å finne 2D viser nederst til høyre av 3D viser.

For å skru på 2D viser for en modell, klikk på 2D knappen til den modellen.

Denne knappen finner du på modeller siden, modelloversikt siden, revisjon selektor og dashbordet.

Merk: Standardplanen som du ser i 2D viser er en skjæring gjennom modellobjektene på høyden av den gjeldende etasjen.

2D viseren kan se ut som dette:

I denne artikkelen vil du kunne finne informasjon om følgende emner:

2D Viser utseende

Det er flere måter å konfigurere din 2D viser til å passe til dine behov.

Objekter i viseren

Når en modell importeres blir en 2D visning generert ved å skjære gjennom objekter i modellen på en høyde 1.4 meter over hver etasje.

Den genererte 2D visningen kan ikke endre etter en modell er prosessert.

Markere selekterte objekter

Objektene relaterer direkte til objektene i 3D.

Hvis et objekt du selekterer i 3D også er på 2D visningen vil det markeres i grønt og vise at det er selektert.

Dørsvinginger

Dørsvinginger er spesifisert i IFC filen.

Du kan se hvordan dette fungerer i følgende BuildingSMART artikler:

Hvis ingen dørsvinging er spesifisert vil døren åpnes til høyre.

Tegninger som underlag

Det er mulig å legge en PDF fra dokumenter delen som underlag med etasjekonfiguratoren. Dette er spesielt hjelpsomt hvis det er objekter over eller under høyden hvor 3D objektene skjæres gjennom som da ikke vises på 2D viser i den genererte visningen.

Eksempler av disse er: Kanaler og piper, stikkontakt, takplaner, Vei og bane.

Markører i 2D viseren

Hvis du har markører koblet på vil du kunne se saker som du har spesifisert stedsfeste på for hver etasje til bygningen.

Hvis du muser over markøren vil du se saksnummer og titel.

Hvis du klikker på markøren vil du åpne opp den tilhørende saken i dens saksliste.

2D Canvas Interaksjoner

Klikk musknappen

Venstre musklikk - Selekter rom.

Høyre musklikk - Åpne kontekstmenyet

• Legg til markør - Legg til en ny markør. Med en sak åpnet i innholdspanelet kan du tildele den selekterte markøren. Denne markøren vil ikke lagres og vises til andre til den er lagt til i en sak.

• Lag en ny sak med markør - Denne markøren vil ikke lagres og vises til andre til saken er sendt inn.

• Opprett spørring

• Gjennomskjære rom - Lag en spørring av alle objekter som skjærer gjennom det selekterte rommet.

• Gjennomkjøre etasje - Lag en spørring av alle objekter som skjærer gjennom denne etasjen.

Hold musknappen

Hold venstre eller høyre klikk - Panorer 2D viser

Synspunkt indikator

Hold venstreklikk på synspunkt indikator - Flytt kameraet i 3D. Kameravinkel vil beholdes.

Hold høyreklikk på synspunkt indikator - Flytt kameraet i 3D. Kamera vinkel vil følge.

Hovedlinjen

Endre størrelse

Dra disse to diagonale linjer for å endre størrelsen til 2D viser over en del av 3D viseren.

Du vil vite de kan dra dette hjørnet når du ser musepekeren endre.

Tittel

Tittelen av hovedlinjen vil være navnet til etasjen.

Hvis en etasje til bygningen i etasjekonfiguratoren er selektert vil tittelen inkludere navnet til bygningen og navnet til den gjeldende etasjen.

Hvis etasjen til en ikke-konfigurert modell er selektert vil tittelen inludere navnet til modellen.

Åpning og lukking av 2D viseren

Lukking - Klikk på krysset øvert til høyre av 2D viser for å lukke 2D viser.

Åpning - Klikk på 2D knappne nederst til høyre i 3D viseren for å åpne 2D viseren.

Navigasjonsverktøy

Zoome til omfang

Zoom ut for å vise alle visbare objekter sammen

Rotasjon

Roter 2D viseren.

For bedre kontroll i justering av glideren kan du selektere glideren ved å klikke på den og bruke høyre og venstre piltast for å lage 0,1 graders justeringer.

Dette kan være hjepsomt for å lage seleksjoner, snitt og spørringer.

Rotasjon er letter hvis du først selekterer et rom som etter som den vil snappe til sidene av rommet når du roterer.

Vinkelen til etasjen kan permanent stilles inn i etasjekonfiguratoren.

Lås kamera

Hvis en modell er lastet inn i 3D viser vil du kunne låse kameraet til 3D viser kameraet. Med denne funksojnen koblet på i vil synspunkt indikatoren alltid være sentrert på viseren, selv hvis kameraet er flyttet i 3D viser. Detter hjelpsomt i kombinasjon med gåmodus.

Sleksjonsverktøy og innstillinger

Klikk her for en detaljert forklaring for hvordan å bruke seleksjonsverktøy i 2D viser.

Velg

Velg rom og zoom inn og ut.

Utsnitt: Velg objekter

Dra en rektangel over 2D viser for å lage et volum som du sleketer objekter i 2D/3D med.

Utsnitt: Opprett klippeplan

Lag 4 til 6 klipeplan ved å dra et rektangel over 2D viser og selekter høyden.

Utsnitt: Opprett spørring

Lag en spørring ved å dra en rektangel over 2D viser og selektere høyden.

Flytt knappen

Den rektangulære seleksjonsfunksjonen til utsnittsverktøyene tar over flyttefunksjonen til musepekeren. Nederst til høyre i 2D viser vil du derfor kunne bruke flytteknappen for å flytte viseren uten å forlate utsnittsverktøyetne. Med denne knappen kan du lett plassere din viser for å ta utsnitt.

2D viser innstillinger

Markør visbarhet - Skru markører av og på

Markør farke modus - Fargelegg markører etter Status, Type eller Frist

Romnavn format - Vis det lange navnet til rom.

Gjennomsiktighet - Lag 2D viseren gjennomsiktig.

Bunnlinjen

Etasje lås

Låst - Den gjeldende etasjen vil alltid vises.

Ulåst - Den gjeldende etasjen vil alltid være etasjen nærmest høyden til høyden til kameraet.

Bygninger

Meny

Listen inneholder bygninger som er laget i etasjekonfigurator.

Etter bygningene vil modeller som er skrudd på i 2D vises.

Etasjer

Viser den gjeldende etasjen.
Meny

Bytt mellom andre etasjer i den gjeldende bygningen.

Hjelp knappen

Klikk på hjelp knappen for å få hjelpsom informasjon om 2D plassering av saker.

Bildeeksport

Eng måte å eksportere bilder fra 2D viser er ved å lage et 2D snapshot.

Det er også mulig å få .svg filer med vector linjer ved å ta ut .svg fra nettleserelementet.