3D Viser innstillinger
Oppdatert over en uke siden

3D viser

For å se 3D verktøy i 3D viser må først minst en modell lastes inn i prosjektet:

1. Skru på 3D viseren ved å klikke på 3D knappen øverst til høyre (Shift + 2)

2. Skru på enhver modell ved å klikke på 3D i revisjons velgeren.

3. Klikk på tannhjulet for å vise 3D viser innstillinger.

Innstillings menyen

Innstillings menyen som nå åpner opp kommer til å se ut som følgende:

Her er det mulig å endre de neste valg:

• Vis rom: Standard av - Skru av og på rom. Rom er fortsatt valgbare i 2D viseren hvis de er tilstede i modellen.

• Gåmodus: 1.6 Meter Standard - Binder viseren til bakken under der hvor du går gjennom modellen med gåmodus. Lar deg gå opp trapper.

• Vis joystick: Viser joysticken på skjermen. Stedet til joysticken kan endres til å være på flere forskjellige steder. Joysticken lar deg fly gjennom modellen i perspektiv modus og lar deg rotere rundt et sentralt punkt i ortografisk modus.

• Joysticken kan vises på disse steder:

• Midt venstre

• Nederst til venstre

• Nederst i midten

• Nederst til høyre

• Midt høyere

• Anti-aliasing: Pixel nøyaktighet i utjevningen av diagonale linjer i rekkefølge av nøyaktighet. Merk at jo mer nøyaktig jo vanskeligere det blir å vises for systemet.

• FXAA

• 2x MSAA

• 4x MSAA

• 8x MSAA

• 16x MSAA

• Inkrementell tegning: Under rotering blir mindre viktige objekter midlertidig gjemt for å øyke ytelse. Dette gjør det mulig å rotere i store modeller med lite lag.

• Utviddet synsvidde: Lar deg se opp til 50KM! Merk at dette er litt tyngre for systemet.

• Ugjennomsiktighetsgrad: 5% Standard - Hvor mye du kan se gjennom objekter som er gjennomsiktige.

• Punktsky innstillinger: Punkt budsjett: 1000000 Standard - Hvor mange punkt til punktskyen kan bli vist på en gang. Standardverdien er mer enn nok til de fleste punktskyene men innstillingen er der skulle det bli behov for mer.

• Navigasjon innstillinger:

• Horisontal fart: 3 m/s Standard - Hvor raskt viseren forflytter seg i gåmodus. Se oversikt over hastigheter under.

• Vertikal fart: 1.5 m/s Standard - Vertikal fart når viseren forflytter seg opp og ned ved bruk av X og C tastene.

Reisemetode

Typisk fart (m/s)

Typisk fart (mph)

1.5

3.4

Vanlig

3

6.7

Løpe

5

11

Sykle

7

15

Bil

13 - 30

29 - 67

Tog

56

125

Fly

250

560

• Rotasjons hastighet: 40°/s Standard - Hvor raskt viseren roterer rundt kameraet når du drar på skjermen.

• Synsvinkel: 60° Standard - Denne innstillingen kan være bra å ha for å gjøre mindre innerom større. Det kan også være bra å minske synsvinkel i modeller med store avstander (2KM/1.2mil +) etter som det lar deg se objekter som er lenger borte med større nøyaktighet.

• Tilbakestill innstillinger: Sett alle navigasjons innstillinger tilbake til sine standardverdi.