Denne artikkelen er i sin helhet maskinoversatt.
Avhengig av tilgangen din og valget ditt kan handlinger for modellene dine og deres siste revisjoner sees på modellsiden.
Følgende saker beskrives i denne artikkelen:
1. Nye elementhandlinger
Plusknappen og hamburgermenyalternativene finner du øverst til høyre på siden og kan se ut som dette:
Påkrevd tilgang: Oppretting eller nedlasting av modeller eller tilgang til en dokumentmodell i dokumentdelen
Følgende saker beskrives i denne delen:
1.1 Ny modell
Både plusknappen og handlingen for ny modell åpner dialogboksen for ny modell.
Dialogboksen for ny modell kan se ut som dette:
Med knappen for ny modell på modellsiden blir du spurt om å velge en mappe der du ønsker at dokumentmodellen skal ende opp.
Navn Modellen må gis et navn før du kan opprette den.
Mappe Når du oppretter modellen opprettes et dokument uten revisjoner i mappen du velger i denne dialogboksen.
Hvis du velger Rotmappe, ender dokumentmodellen opp på toppnivået i dokumentdelen.
Etter at du har opprettet din første modell i et prosjekt, lagres mappeinnstillingen for din konto slik at du ikke må velge den hver gang.
Du kan klikke på mappen senere hvis du ønsker at modellen skal ende opp et annet sted.
Hold åpen ved sending Hvis du oppretter et par modeller kan du velge alternativet hold åpen ved sending.
På denne måten trenger du ikke klikke på ny modell hver gang siden menyen forblir åpen.
Hvis du oppretter mange modeller på en gang, anbefales det å laste dem opp til dokumentdelen og bruke handlingen for valgte element opprett modell i stedet.
Opprett Etter at du har klikket på opprett blir du tatt til modelloversiktssiden for den nyopprettede modellen.
Påkrevd tilgang: Oppretting og sletting av modeller i prosjektinnstillinger og skrivetilgang til en plassering i dokumentdelen.
Oppretting av modeller i dokumentdelen Hvis du allerede har filen du vil opprette en modell med i dokumentdelen, kan du velge den der og bruke handlingen for valgte element opprett modell for å opprette modellen.
Systemet kan være i stand til å importere store filer (700MB+) bedre på denne måten siden det ikke trenger å håndtere importer.
Du kan opprette flere modeller om gangen i dokumentdelen fordi du kan laste dem opp, velge dem og deretter klikke opprett modell.
Når du oppretter modeller i dokumentdelen, vil navnet på modellen i modellsdelen være det samme som navnet på dokumentet som er knyttet til modellen.
1.2 Eksporter
Denne handlingen tar deg til modeleksportsiden hvor du kan opprette en zip-fil med en valgt revisjon for hver av modellene du har tilgang til. Påkrevd tilgang: Tilgang til minst én dokumentmodell i modellsdelen.
2. Valgte elementhandlinger
Etter at du har valgt en eller flere modell(er), kan du se følgende handlingsmeny vises øverst i dokumenttabellen.
Menyen for eksisterende elementhandlinger kan se ut som dette:
Følgende saker beskrives i denne delen:
2.1 2D-visning
Med handlingen for 2D-visning kan du åpne den valgte modellen(e) enten ved å klikke på 2D-ikonet øverst eller ved å åpne hamburgemenyen og klikke på handlingen for 2D-visning. Påkrevd tilgang: Tilgang til minst én dokumentmodell i modellsdelen.
2.2 3D-visning
Med handlingen for 3D-visning kan du åpne den valgte modellen(e) enten ved å klikke på 3D-ikonet øverst eller ved å åpne hamburgemenyen og klikke på handlingen for 3D-visning. Påkrevd tilgang: Tilgang til minst én dokumentmodell i modellsdelen.
2.3 Publiser
Hvis delte revisjoner er aktivert i statusarbeidsflytmenyen av dokumentinnstillinger i prosjektet, starter enhver ny revisjon som opprettes som en delt revisjon som senere kan publiseres.
I arkfanen arbeidsområde viser radelementene den siste delte revisjonen for hver modell.
I den publiserte arkfanen viser radelementene den siste publiserte revisjonen for hver modell.
Delte revisjoner kan skilles fra publiserte revisjoner etter ikonet i revisjonskolonnen og det faktum at de har et mindre revisjonsnummer (0,1, 0,2, 1,1, osv...) Påkrevd tilgang: Vis delte revisjoner i dokumentmodells tilgangsinnstillinger Velg en eller flere modeller der den siste revisjonen er en delt revisjon for å se publiseringshandlingen i handlingsmenyen. Påkrevd tilgang: Kan publisere i dokumentmodells tilgangsinnstillinger
Med publiseringshandlingen kan den siste delte revisjonen publiseres.
Tidligere delte revisjoner som ble lastet opp etter den siste publiserte revisjonen kan publiseres fra modelloversiktssiden.
Etter publisering blir en ny publisert revisjon med et hovednummer (1,0, 2,0, 3,0 osv...) lagt til.
Denne publiserte revisjonen vil være synlig både i arkfanene arbeidsområde og publisert.
2.4 Last ned siste revisjon
Hvis du har tilgang til å laste ned modeller, kan du klikke på nedlastingsknappen.
Dette gjør at du kan laste ned den siste revisjonen av en modell som en ifc-fil.
Hvis du leter etter en tidligere revisjon av denne modellen, vennligst til modellsiden Påkrevd tilgang: Tilgang til minst én dokumentmodell i modellsdelen.
2.5 Ny revisjon
Velg en enkelt modell og bruk handlingen for ny revisjon eller dra og slipp en fil på en revisjon for å laste opp en ny revisjon til den modellen. Påkrevd tilgang: Oppretting og sletting av modeller i prosjektinnstillinger og skrivetilgang til dokumentmodellen.
Revisjoner kan bare lastes opp til én modell om gangen på modellsiden.
Bruk "er modell"-filteret i dokumentomådet og last opp derfra for å laste opp opptil 100 dokumenter om gangen.
Bruk Catenda Desktop Connector for å planlegge vanlige opplastinger hvis den lokale filen har endret seg.
Hva kan lastes opp? Når du laster opp en ny revisjon med handlingen for ny revisjon, velg en .ifc- eller .ifczip-fil fra den lokale harddisken din.
Både modellen og dokumentet som er knyttet til modellen vil ha samme revisjoner.
Selv om andre 3D-filtyper fra dokumentdelen kan lastes inn sammen med modellene fra modellsiden i 3D-visningen, godtas bare IFC-filer i modellsdelen.
Klikk her for å se hvilke filtyper som kan forhåndsvises på Catenda.
Plugin- og integrasjonsopplasting Mange av Catendas plugin-er og integrasjoner samt egendefinerte verktøy fra klienter med API-legitimasjon tillater også opprettelse av nye revisjoner.
Klikk her for å se hvilke plugin-er og integrasjoner som er tilgjengelige.
Revisjonkommentar og annen metadata Den beste måten å legge til en revisjonkommentar når du bruker Catenda Hub via nettleseren, er å plassere dokumentet som er knyttet til modellen i en konfigurert mappe.
Konfigurer et tekstfelt kalt kommentar for mappen slik at en kommentar kan legges til som metadata til dokumentet etter at revisjonen er lastet opp.
Et kommentarfelt som kan sendes inn via API-en finnes og er tilgjengelig i noen av plugin-ene og integrasjonene.
Når den sendes inn, kan kommentarer fra plugin-er og integrasjoner vises med visningskommentarknappen på modelinnholdssiden.
IFC-innsjekkbehandling Når opplastingsprosessen er fullført, analyserer Catenda Hub IFC-filen og genererer geometrien i bakgrunnen.
For store modeller kan det ta noe tid før filen er klar til å arbeide med i visningen.
Under denne behandlingen kan Catenda Hub avsluttes siden geometrigenerering skjer uavbrutt enten Catenda Hub er åpent eller ikke.
Når import er fullført, vises et varsel i Catenda Hub og i tillegg kan en varslingsmail sendes som angir at en ny versjon er lastet opp til en modell du har tilgang til.
2.6 Kopier lenke
Med kopierlenkehandlingen kan en lenke som viser bare de valgte tabelradene kopieres.
Klikk her for å lære mer om kopiering av lenker.
2.7 Fjern
Med denne handlingen blir du bedt om å bekrefte før du fjerner modellen fra modellsiden.
Merk: Fjerning av modellen fjerner den bare fra modellsiden. Dokumentmodellen forblir i dokumentdelen og må slettes med handlingen for valgt dokument slett hvis du ønsker det slettet også. Modellen kan alltid opprettes på nytt fra det samme dokumentet i modellsdelen.
Påkrevd tilgang: Oppretting og sletting av modeller i prosjektinnstillinger og skrivetilgang til modell(ene) du forsøker å fjerne.



