Classificatie Bibliotheek
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Classificatie bibliotheken zijn eenvoudige en praktische manieren om bestaande data in BIM te krijgen. Ze kunnen gebruikt worden om objecten met informatie te taggen.

Een voorbeeld kan zijn <voorbeeld met status van objecten, zie tabel onder>

Bibliotheken die door de gebruiker gedefinieerd zijn kunnen geüpload worden als eenvoudige spreadsheets (csv). Zo lang de "code" is behouden kan de link tussen een of meerdere bibliotheek item(s) en object(en) worden behouden. Als de tekst in de "sorteer" kolom hiërarchisch is kan een item - onder-item relatie gemaakt worden (Dus 1.1 wordt het onder-item van 1).

Sorteer (uniek)

Code (uniek)

Naam (verplicht)

Beschrijving (optioneel)

1

S0

Niet overwogen

Beschr

1.1

S01

Niet overwogen

onder 1

1.1.1

S02

Niet overwogen

onder 1 onder

1.2

S03

Niet overwogen

onder 2

2

S5

Onder programmering

Beschr

3

S1

Onder constructie

Beschr

4

S3

Goedgekeurd

Beschr

5

S4

Verandering nodig

Beschr

Begin met het maken van een nieuwe classificatie bibliotheek en bewaar het. Ga daarna naar de bibliotheek en upload een CSV door op de + knop te drukken en kiezen welke CSV geüpload zal moeten worden.

In het voorbeeld hier onder is een bibliotheek die meerdere statussen bevat. Deze bibliotheek wordt gebruikt om een object te markeren/taggen met hoe ver in het productie proces het raam is op dit moment.

Om een bibliotheek item van een bibliotheek die door gebruiker gedefinieerd is tot alle geselecteerde objecten toe te wijzen, klik het selectievakje links van het inhoud item. Dit werkt op de zelfde manier als met het taggen van documenten tot objecten. De inhoud die tot een object toegewezen is is weergeven in het inspecteer menu.

Al bibliotheek inhoud en attributen die in Bimsync zijn toegevoegd kunnen samengevoegd worden in IFC-bestanden als u kiest om deze bestanden uit het project te exporteren.