Catenda Revit plugin
Oppdatert over en uke siden

Samarbeid med BCF saker direkte fra Revit

Innholdsfortegnelse

Sette i gang

Etter installeringen av pluginen, åpne opp en Revit modell og klikk på Catenda knappen i Add-ins.

Logg inn med din epost-adresse og Catenda passord.

Klikk på "Allow access" for å gi Revit add-innen tillatelse til din Catenda konto. Dette kommer til å åpne hovedmenyen av Catenda add-innen.

Du kan oppheve tilgang til din Catenda konto når som helst ved å gå til din Catenda applikasjoner side og klikk på "opphev tilgang" nærme "Revit plugin for Bimsync Arena".

Saksliste

På denne siden finner du hovedmenyen for å navigere ditt Catenda prosjekt, saksliste og saker.

Grensesnitt

1. Selekter ditt Catenda prosjekt

2. Selekter en saksliste i dette prosjektet

3. Lag en ny sak i sakslisten som nå er selektert

4. Sorter sakene som nå vises

5. Åpne Catenda add-in menyen

6. Søk og filtrer sakene som vises

7. Listen av sakene som nå er filtrert i sakslisten

Prosjekt og saksliste seleksjon

Når et Catenda prosjekt selekteres vises listen av sakslister i dette prosjektet. Her kan du selektere en saksliste og vise tilsvarende saker. Det vil også lagre Catenda prosjektet og sakslisten i din Revit modell og åpne de automatisk neste gang du åpner denne modellen.

Catenda Add-in Meny

1. Gå til Upload page

2. Åpne Settings page siden

3. Åpne din Catenda konto i din standardnettleser

4. Logg ut av din Catenda konto

Sak seleksjon

I sakslisten finner du all hovedinformasjon om en sak.

1. Overskriften av saken

2. Sakens Status (Åpen, Lukket, ...), sakens type (Info, Error, ...) og sakens merkelapper

3. Medlemmet som har etterspurt saken

4. Medlemmet saken er tildelt til

5. Tidsfristen til saken

6. Når saken var oppdatert sist. Musen kan holdes over datoen for å vise hele datoen og tiden saken ble oppdatert på.

7. Antall kommentarer i saken.

8. Bildet av den første kommentaren i saken.

9. Catenda saksnummer

Du kan klikke på enhver sak og gå til saksdetalj siden.

Sorter saker

Du kan sortere sakene som vises for å vise den mest relevante saken først.

1. Ta frem saken som er laget mest nylig først

2. Ta frem den eldste saken først

3. Ta frem den saken som er mest nylig oppdatert først. Oppdatering av en sak kan involvere endring av dets egenskaper, tittel, kommentar, ...

4. Ta frem den minst nylige oppdaterte saken først

5. Ta frem saken som har den nyeste fristen først

6. Ta frem saken som har den eldste fristen først

Filtrer saker

Ved bruk av søk eller filter søkefeltet kan du kombinere enhver type filter for å bare vise de mest relevante sakene.

Nåværende filtre er vist som små biter i søk eller filter feltet. Bare saker med statusen "Open" vises her. Klikk på søk eller filter feltet for å vise alle tilgjengelige filtre (1).

På venstre side (2) er navnet til filteret, hvert filter tilhører en type vist på høyre side (3).

Tilgjengelige filter typer inkluderer:

• Requested By: Få alle saker etterspurt av en gitt person

• Assigned To: Få alle saker tilordnet til en gitt person

• Due Date: Få alle forfalte saker eller saker som har sin frist i mindre enn en måned, to uker, en uke eller en dag.

• Status: Få alle saker av en gitt status (Open, Closed, ...)

• Type: Få alle saker av en gitt type (Error, Warning, Info, ...)

• Label: Få alle saker med en gitt merkelapp

• My issues: Få alle saker tilordnet eller etterspurt av deg

Du kan søke på disse filtrene ved å skrive tekst i filter feltet (1). Du kan også bruke dette til å lage et tekst filter for å søke på en spesifikk tekst i sakstittelen eller beskrivelsen (2).

Saksdetaljer

I denne menyen kan du se over og redigere en spesifikk sak

Grensesnitt

1. Gå tilbake til sakslisten

2. Last inn innholdet til denne saken på nytt

3. Naviger mellom saker

4. Angi saksstatusen (Open, Closed, ...)

5. Angi sakstypen (Open, Closed, ...)

6. Angi sakens tidsfrist

7. Angi medlemmet som saken er tilordnet til. Du kan tilordne en sak til en individuell bruker eller et team.

8. Angi medlemmet som etterspør denne saken. Du kan angi en individuell bruker eller et team.

9. Endre på saksmerkelapper

10. Listen av kommentarer til saken

Saksegenskaper

Du kan endre enhver egenskap av saken: Status, type, tilordnet medlem, medlemmet som etterpør saken, tidsfristen, merkelapper. Hvert meny kommer til å vise en liste av mulige egenskaper. Du kan imidlertid ikke lage en ny status, type eller merkelapp fra pluginen direkte. For å gjøre det kommer du til å måtte bruke nettlesergrensesnittet i Catenda Hub

Du kan klikke på tittelen for å redigere den:

Du kan klikke på penn ikonen for å endre beskrivelsen:

Du kan også skrive tekst i merkelappfeltet for å skranke inn antall merkelapper som angis

Kommentarer

Alle kommentarer er vist under saken.En kommentar kan inneholde tekst, et bilde, en snapshot fra din Revit current view eller fra et viewpoint.

1. Skriveren av en kommentar.

2. Når kommentaren var laget. Du kan holde over datoen for å vise hele datoen og tiden av oppdateringen.

3. Bildet som er tilknyttet kommentaren.

4. Kommentarens tekst

Zoom

Hvis kommentaren inneholder et viewpoint kan du zoome til dette viewpointet. Zoom inn lager et nytt 3D view i din Revit modell fokusert på samme viewpoint.

For at viewpointet skal være relevant må du ha åpnet den samme modellen som modellen hvor kommentaren var laget. Pluginen antar at delte koordinater var brukt ved eksport av modellen til IFC.

Hvis viewpointet er laget fra et perspektiv vil det nye 3D viewet ha sin projection mode satt på "Perspective". Ellers vil projection mode være "Orthographic".

Add-innen vil bare lage ett perspektiv view og ett ortografisk view. Etter å ha laget de vil det gjenbruke de for noen senere bruk av zoom funksjonen. Du kan endre det i Setting menyen. Du kan også bruke setting menyen for å endre navnene til disse viewene.

Relaterte elementer

Hvis saken inneholder relaterte elementer vil add-innen selektere de i Revit når du zoomer til et viewpoint.

For at denne funksjonen skal fungere må din Revit modell ha vært eksportert til IFC med "Store the IFC GUID in an element parameter after export". Dette legger til IFCGuid parameteren på hvert objekt som lar plug-innen selektere relaterte elementer.

Legg til kommentar

Du kan legge til kommenterer ved å skrive i tekst boksen og klikke på Submit.

Du kan også legge til et bilde fra din pc ved å klikke på "pluss" knappen. Du kan annotere dette bildet ved å klikke på det forhåndsviste bildet etter å selektere det.

Legg til 3D snapshot

Du kan også legge til ditt nåværende Revit view som et viewpoint og en snapshot vedlagt til din kommentar. Akkurat som ethvert bilde kan du annotere snapshottet ved å klikke på det forhåndsviste bildet.

Hvis IFCGuid parameteren finnes vil selekterte elementer i Revit bli lagt til på din sak som releterte elementer.

Last opp til Catenda Hub

Du kan laste opp din nåværende Revit modell direkte til Catenda Hub som en IFC fil.

Etter å ha åpnet siden for opplasting:

1. Selekter Catenda Hub modellen hvor du kommer til å lage en ny revisjon

2. Skriv en kommentar som er tilknyttet opplastingen

3. Selekter en IFC konfigurasjon. En ny konfigurasjon kan bli laget i IFC export menyen i Revit. Du kan også selektere <Catenda setup> for en konfigurasjon som er lett å bruke og som passer egner seg bra til Catenda Hub.

4. Klikk på Last opp.

selectedConfig.Name = "<catenda Setup>"; selectedConfig.IFCVersion = IFCVersion.IFC2x3CV2; selectedConfig.SpaceBoundaries = 1; selectedConfig.ActivePhaseId = ElementId.InvalidElementId; selectedConfig.ExportBaseQuantities = true; selectedConfig.SplitWallsAndColumns = false; selectedConfig.VisibleElementsOfCurrentView = false; selectedConfig.Use2DRoomBoundaryForVolume = false; selectedConfig.UseFamilyAndTypeNameForReference = true; selectedConfig.ExportInternalRevitPropertySets = true; selectedConfig.ExportIFCCommonPropertySets = true; selectedConfig.Export2DElements = false; selectedConfig.ExportPartsAsBuildingElements = true; selectedConfig.ExportBoundingBox = false; selectedConfig.ExportSolidModelRep = false; selectedConfig.ExportSchedulesAsPsets = false; selectedConfig.ExportUserDefinedPsets = false; selectedConfig.ExportUserDefinedPsetsFileName = ""; selectedConfig.ExportLinkedFiles = false; selectedConfig.IncludeSiteElevation = true; selectedConfig.UseActiveViewGeometry = false; selectedConfig.ExportSpecificSchedules = false; selectedConfig.TessellationLevelOfDetail = 0; selectedConfig.StoreIFCGUID = true; selectedConfig.ExportRoomsInView = true;

Egenskaper

Egenskap siden lar deg endre hvordan plug-innen vil lage 3D view ved bruk av Zoom funksjonen.

1. Hold 3D viewet ortografisk. Dette valget vill tvinge Revit 3D viewet til å bli ortografisk selv om det tilsvarende viewpointet har blitt laget med et perspektiv view.

2. Lag et nytt view for hver sak. Istedet for å gjenbruke det same 3D viewet hver gang du bruker zoom funksjonen vil dette valget lage et nytt 3D view for hver sak hver gang du bruker zoom funksjonen.

3. 3D view navn endelse. Denne teksten blir lagt til navnet av 3D viewet laget når zoom funksjonen blir brukt.