Materialliste (QTO)
Oppdatert over en uke siden

Du vil kunne finne QTO menyet som det andre menyet i informasjonspanelet

You will be able to find the QTO menu as the second menu in the information panel.

Denne funksjonen lar deg vise og eksportere en egenskapsliste av objekter som er selektert i 3D viser eller trepanelet. Med denne listen kan du på enn lett måte få nøyaktige målinger av mengder til forskjellige objekter i din modell.

For å sette i gang, velg et objekt i trepanelet eller 3D viser for at egenskaper og koblede data skal vises i QTO menyet.

Etter å ha selektert noen objekter kan QTO menyet se ut som dette:

Denne artikkelen inneholder informasjon om følgende emner:

Filter og eksport

Med filterlinjen vil du kunne filtrere for verdier i dine egenskaper.

Denne listen kan eksporteres til excel eller CSV ved å klikke på eksport knappen.

Materialliste

Materiallisten er en liste med alle egenskaper, materialer og mengder i dine selekterte objekter.

Hovedraden

Den første raden i materiallisten inneholder gruppen av egenskaper som hver egenskap tilhører. Hvis objektene inneholder mengder som ikke er del av en gruppe med mengder vil den første verdien i denne raden være tom. Mulige egenskapsgrupper kan være: type, materiale, egenskapssett (PSet)

I den andre raden vil du se navnet til egenskapen i dens gruppe.

De to hovedradene kan se ut som dette:

Ved å dra på skillelinjen mellom hver hovedrad i disse hovedradene vil du kunne justere bredden. Du kan også dobbeltklikke på skillelinjen mellom kolonnene for å automatisk justere den.

Kolonnen kan sorteres alfabetisk eller omvendt alfabetisk ved å klikke på hovedraden du ønsker å sortere. Du kan se hvilken kolonne listen er sortert etter og i hvilken retning ved å se på pilen i andre hovedrad.

Bunnrad

Nederst i tabellen er egenskaper som har nummeriske verdier oppsummert.

Bunnraden kan se ut som dette:

Under summer er en bjelpke som lar deg scrolle til høyre og til venstre i visningen.

Antall objekter

Op til 10 000 objekter kan vises i denne menyen, men bare en begrenset mengde med celler kan vises. Hvis alle dine objekter bare har en egenskap vil du kunne sannsynligvis kunne vise 10 000 rader med objekter, men hvis dine objekter har mange egenskaper vil du rask begynne å nærme begrensningen til hva nettleseren tåler. Du kan se hvor mange objekter som er selektert nederst i materiallisten.

Kort video

Klikk her for å se en kort video om materialliste menyet.