Denne artikkelen er i sin helhet maskinoversatt.
Avhengig av tilgangen din kan du se ulike handlinger for den gjeldende modellen og hver av dens revisjoner på modeloversiktssiden.
Følgende saker beskrives i denne artikkelen:
1. Modelhandlinger
Avhengig av modellvalg og tilgangsinnstillinger du har, kan du finne ulike handlingsknapper øverst til høyre på modeloversiktssiden.
Alle handlingsknapper vises i handlingsmenyer som kan se slik ut:
Handlingsmenyen på modeloversiktssiden kan se slik ut:
1.1 Last ned siste revisjon
Så snart du har lastet opp en revisjon, kan du laste den ned her
1.2 Ny revisjon
Klikk på handlingen for ny revisjon eller dra en fil til modelinnholdslisten for å laste opp en ny revisjon.
Klikk her for å lese mer om hvordan du laster opp en ny revisjon.
1.3 Eksporter
Dette tar deg til modelleksportsiden
1.4 Fjern
Med denne handlingen blir du bedt om å bekrefte før du fjerner modellen fra modellerssiden.
Merk: Hvis du fjerner modellen, fjernes den bare fra modellerssiden. Dokument-modellen vil være igjen i dokumentdelen og må slettes med den valgte handlingen for sletting av dokument hvis du ønsker det slettet. Modellen kan alltid lages på nytt fra det samme dokumentet i modelldelen.
Tilgang påkrevd: Opprett og slett modeller i prosjektinnstillinger og skrivetilgang til modell(er) du forsøker å fjerne.
2. Handlinger for modelrevisjon
Til høyre for hver revisjon kan du finne følgende handlinger:
Følgende saker beskrives i denne delen:
2.1 Last ned
Klikk på handlingen for nedlasting for å laste ned denne revisjonen
2.2 Publiser
Hvis delte revisjoner er aktivert i statusarbeidsflytmenyen for dokumentinnstillinger i prosjektet, starter enhver ny revisjon som opprettes som en delt revisjon som senere kan publiseres.
Delte revisjoner vil ha et mindre revisjonsnummer.
(0.1, 0.2, 1.1, osv...)
Handlingen for publisering kan være tilgjengelig for delte revisjoner i modellen.
Bare delte revisjoner etter den siste publiserte revisjonen kan publiseres.
Publiserte revisjoner vil ha et større revisjonsnummer.
(1.0, 2.0, 3.0 osv...) Tilgang påkrevd: Kan publisere i innstillinger for dokumentmodelltilgang
Publisering av tidligere revisjoner
Med handlingen for publisering kan delte revisjoner etter den siste publiserte revisjonen i modellen publiseres.
På siden for modelinnhold kan tidligere delte revisjoner publiseres så lenge de ble opprettet etter den siste publiserte revisjonen.
Her kan bare én revisjon publiseres om gangen ved å klikke knappen, mens de siste delte revisjonene fra flere modeller kan publiseres på en gang ved å velge dem i modelltabellen på modellerssiden og bruke publiseringshandlingen der.
Etter publisering legges en ny publisert revisjon med et hovedversjonsnummer (1.0, 2.0, 3.0 osv...) til.
Denne publiserte revisjonen vil være synlig både i arbeidsområdet og på fanene for publiserte revisjoner.
2.3 2D
Klikk på handlingen 2D for å åpne 2D-visningen for denne revisjonen
2.4 3D
Klikk på knappen 3D for å åpne 2D-visningen for denne revisjonen

