Catenda Revit plugin
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Werk samen met BCF issues rechtstreeks vanuit Revit

Inhoud

Aan de slag

Na het installeren van de plugin, open een Revit model en klik op de Catenda knop in de Add-Ins.

Log in met uw email adres en Catenda wachtwoord.

Klik op "Allow access" om de Revit add-in toegang tot uw Catend account te geven. Dit zal het hoofdmenu van de Catenda add-in openen.

U kunt de toegang tot uw Catenda account op elk moment verwijderen door naar uw Catenda Applicatie menu te gaan en op "Trek toegang terug" bij "Revit plugin for Bimsync Arena" te klikken.

Issue Lijst

Op dit menu zult u het hoofdmenu vinden. Hiermee kunt u uw Catenda project, Issueboards en issues navigeren.

Interface

1. Selecteer uw Catenda project

2. Selecteer een issueboard in dit project

3. Maak een nieuw issue in het momenteel geselecteerde issueboard

4. Sorteer momenteel weergave issues

5. Open het Catend add-in menu

6. Zoek en filter de weergave issues

7. De lijst van momenteel gefilterde issues in het issueboard

Project en issue board selectie

Als een Catenda project geselecteerd is zal de lijst van isssueboards in dit project worden weergaven, wat het mogelijk maakt om er een te selecteren en de overeenkomstige issues te weergeven. Het zal ook het Catenda project en issueboard in uw Revit model opslaan en deze automatisch openen bij de volgende keer dat u dit model opent.

Catend Add-in Menu

1. Ga naar het Upload menu

2. Open het Settings menu

3. Open uw Catenda account pagina in uw standaardbrowser

4. Log uit uw Catenda account uit

Issue selectie

In de issue lijst zal u alle hoofdinformatie over een issue vinden:

1. De titel van een issue

2. Zijn status (Open, Closed, …), Zijn type (Info, Error, …) en zijn labels

3. Het lid dat het issue aanvraagt

4. Het lid aan wie het issue is toegegeven

5. De vervaldatum van het issue

6. Wanneer het issue laats was geüpdatet. U kunt over de datum bewegen om de volledige datum en tijd van de update te weergeven.

7. Het aantal commentaren in het issue

8. De foto van het eerste commentaar van het issue

9. Catenda issue nummer

U kunt op elk issue klikken om naar de issue detail menu te gaan.

Sorteer issues

I kunt de weergaven issues sorteren om het meest relevante issue naar voren te brengen.

1. Breng het meest recentelijk gemaakte issue naar voren

2. Breng het oudste issue naar voren

3. Breng het meest recentelijk geüpdatet issue naar voren. Het updaten van een issue kan gebruik maken van het veranderen van een van zijn eigenschappen, titel, commentaren, ...

4. Breng het minst recentelijk geüpdatet issue naar voren

5. Breng het meest recentelijk geüpdatet issue naar voren

6. Breng de meest recentelijke einddatum naar voren

7. Breng de oudste einddatum naar voren

Filter issues

Bij het gebruik maken van de filter bar kunt u elk type filter combineren om de meest relevante issues te weergeven.

Huidige filters zijn weergaven as kleine chips in de filter balk. Hier zijn allen issues met de "Open" status weergaven. Klik in de filter balk om alle toegankelijke filters te weergeven (1).

Aan de linkerkant (2) is de naam van het filter, elk filter hoort toe aan een type dat weergaven is aan de rechterkant (3).

Toegankelijke filter types omvatten:

• Aangevraagd door: Krijg alle issues die aangevraagd zijn door een bepaalde gebruiker

• Toegewezen aan: Krijg alle issues die toegewezen zijn aan een bepaalde gebruiker

• Vervaldatum: Krijg alle issues die na lopen of issues met een einddatum die minder dan een maand, twee weken, een week of een dag is.

• Status: Krijg alle issues met een bepaalde status (Open, Closed, …)

• Type: Krijg alle issues met een bepaald type (Error, Warning, Info, …)

• Label: Krijg alle issues met een bepaalde label.

• Mijn issues: Krijg alle issues die toegewezen of aangevraagd zijn door u zelf

U kunt deze filters zoeken door tekst in de zoek bar te typen (1). U kunt hier ook gebruik van maken bij het maken van een tekst filter om met een specifieke tekst in de issue titel of de beschrijving te zoeken (2).

Issue Details

In dit menu kunt u een specifiek issue beoordelen en bewerken.

Interface

1. Ga terug naar de issue lijst

2. Laad de inhoud van dit issue opnieuw

3. Navigeer tussen issues

4. Stel de status van het issue in (Open, Closed, …)

5. Stel de type van het issue in (Error, Warning, Info, …)

6. Stel de vervaldatum van het issue in

7. Stel het lid tot wie het issue is toegegeven in. U kunt een issue toewijzen aan een individueel lid of een team.

8. Stel het lid die dit issue aanvraagt in. U kunt een individueel lid of team instellen.

9. Bewerk de issue labels

10. De lijst van commentaren in het issue

Issue eigenschappen

U kunt elke eigenschap van het issue veranderen: Status, type, toegewezen aan, aangevraagd door, vervaldatum, labels. Elk menu zal een lijst met toegankelijke eigenschappen weergeven. U kunt echter geen nieuwer status, type of label rechtstreeks vanuit de plugin aanmaken. Hier voor zult u de webpagina interface van Catenda Hub moeten gebruiken.

U kunt op de titel klikken om het te wijzigen:

U kunt op het pen icoon klikken om de beschrijving te bewerken:

U kunt ook tekst in de label balk typen om de lijst met filters te filtreren:

Commentaren

Alle commentaren zijn weergaven onder het issue. Een commentaar kan tekst, een foto, een snapshot van uw Revit current view of een viewpoint bevatten.

1. De eigenaar van het commentaar

2. Wanneer het commentaar was gemaakt. U kunt over de datum bewegen om de volledige tijd en datum te weergeven.

3. De foto die bij het commentaar hoort.

4. De tekst van het commentaar

Zoom

Als het commentaar een viewpoint inhoud kunt u naar dit viewpoint zoomen. Zoom in zal een nieuw 3D view in uw Revit model maken dat gefocust is op het zelfde viewpoint.

Om het viewpoint relevant te laten zijn moet u het zelfde model geopend hebben als het model waar het commentaar was gemaakt. De plugin neemt aan dat Shared Coordinates waren gebruikt bij het exporteren naar IFC van het model.

Als het viewpoint van een perspectief view gemaakt is zal het nieuwe 3D view zijn projectie modus op "Perspective" hebben. Anders zal de projectie modus "Orthographic" zijn.

De add-in zal alleen een perspectief view en een orthografisch view aanmaken. Na deze aangemaakt te hebben zal het deze views hergebruiken voor elk vervolgend gebruik van de zoom functie. U kunt dit veranderen in het settings menu.U kunt ook het settings menu gebruiken om de naam van deze views te veranderen.

Gerelateerde elementen

Als het issue gerelateerde elementen bevat zal de add-in die selecteren in Revit als u naar een viewpoint zoomt.

Om deze functie te laten werken moet uw Revit model zijn exporteert ge zijn via IFC met de “Store the IFC GUID in an element parameter after export” setting. Dit legt de IFCGuid parameter toe tot elk object wat er voor zorgt dat de plugin gerelateerde elementen kan selecteren.

Commentaar toevoegen

U kunt commentaren toevoegen bij een issue door tekst in de tekstbalk te schrijven en op Submit te klikken.

U kunt ook een foto van uw computer toevoegen door op de "Plus" knop te drukken. U kunt deze foto annoteren door op de vertoonde foto te klikken na het geselecteerd te hebben.

Een 3D snapshot toevoegen

U kunt uw huidige Revit view ook als viewpoint toevoegen en als snapshot als bijlage bij uw commentaar. Net zoals het bijleggen van een foto kunt u deze annoteren door op de vertoonde foto te klikken.

Als de IFCGuid parameter aanwezig is zullen geselecteerde elementen in Revit tot uw issue worden toegevoegd als gerelateerde elementen.

Uploaden naar Catenda Hub

U kunt uw huidige Revit model direct naar Catenda Hub uploaden als een IFC bestand.

Na het openen van het upload menu:

1. Selecteer het Catenda Hub model waar u een nieuwe revisie wilt aanmaken.

2. Typ een commentaar dat te maken heeft met de upload.

3. Selecteer een IFC configuratie. Een nieuwe configuratie kan aangemaakt worden in het IFC export menu in Revit. U kunt ook de <Catenda setup> selecteeren voor een configuratie die makkelijk te gebruiken is en goed voor Catenda geschikt is.

4. Klik op Upload

selectedConfig.Name = "<catenda Setup>"; selectedConfig.IFCVersion = IFCVersion.IFC2x3CV2; selectedConfig.SpaceBoundaries = 1; selectedConfig.ActivePhaseId = ElementId.InvalidElementId; selectedConfig.ExportBaseQuantities = true; selectedConfig.SplitWallsAndColumns = false; selectedConfig.VisibleElementsOfCurrentView = false; selectedConfig.Use2DRoomBoundaryForVolume = false; selectedConfig.UseFamilyAndTypeNameForReference = true; selectedConfig.ExportInternalRevitPropertySets = true; selectedConfig.ExportIFCCommonPropertySets = true; selectedConfig.Export2DElements = false; selectedConfig.ExportPartsAsBuildingElements = true; selectedConfig.ExportBoundingBox = false; selectedConfig.ExportSolidModelRep = false; selectedConfig.ExportSchedulesAsPsets = false; selectedConfig.ExportUserDefinedPsets = false; selectedConfig.ExportUserDefinedPsetsFileName = ""; selectedConfig.ExportLinkedFiles = false; selectedConfig.IncludeSiteElevation = true; selectedConfig.UseActiveViewGeometry = false; selectedConfig.ExportSpecificSchedules = false; selectedConfig.TessellationLevelOfDetail = 0; selectedConfig.StoreIFCGUID = true; selectedConfig.ExportRoomsInView = true;

Settings

Het settings menu laat u veranderen hoe de plugin een 3D view aanmaakt bij gebruik van de Zoom functie.

1. Behoud het 3D in Orthografie. Deze optie zal het Revit 3D view dwingen om orthografisch te zijn zelfs als het bijhorende viewpoint met een perspectief view gemaakt is.

2. Maak een nieuw view voor elk issue. In plaats van het hergebruiken van het zelfde 3D view elke keer dat u de zoom functie gebruikt zal deze optie een nieuw 3D view voor elk issue aanmaken per keer dat u de zoom functie gebruikt.

3. 3D view name achtervoegsel. Deze tekst zal toegevoegd worden tot de naam van het 3D view dat aangemaakt word wanneer de zoom functie gebruikt wordt.