Utveksle saker
Oppdatert over en uke siden

Du vil kunne finne utveksle saker aksjonen i nye elment aksjonsmenyet øverst til høyre i en saksliste. Utvkesle saker menyet kan se ut noe som dette:

Denne artikkelen inneholder informasjon om følgende emner:

Importer BCF

Catenda er 100% satt på åpne standarder og basert på det har vi implementert import og eksport av BCF (BIM collaboration format).

Dette betyr at brukeren kan importere og eksportere saker fra/til andre programmvarer som støtter dette formatet (for eksempel Solibri, Navisworks og mange andre).

Du kan for eksempel importere en fil med kollisjonskontrolldata for den samme modellen opprettet i en annen programmvareapplikasjon.

På denne måten kan du fortsette din arbeidsflyt i Catenda.

BCF import dialogen kan se ut noe some dette:

Merk: En BCF fil kan inneholde flere saker

Last opp BCF-fil

Klikk på browse og selekter en BCF fil du ønsker å laste opp.

Velg saksliste

Selekter sakslisten som du ønsker at saken skal importeres til.

Generer nye typer og statuser fra BCF-filen

Hvis din BCF fil har statuser og typer som ikke finnes i sakslisten vil du kunne opprette disse automatisk ved å huke av denne boksen.

Tilgang påkrevd: full tilgang til sakslisten

Hvis din BCF fil har statusser og typer som ikke finnes i sakslisten vil ikke-eksisterende statusser/typer være ukoblet om denne boksen fortsetter å ikke være avhuket.

Etter at importen er ferdig kan du lenke de ukoblede status/typene til eksisterende statuser/typer.

Lenke flere statuser/typer på en gang
Hvis det er ukoblede statuser/typer i en saksliste vil du se en oransje varselmelding om at det finnes ukoblede felt i sakslisten.
Tilgang påkrevd: Prosjektadministrator

Ved å klikke på lenken vil du bli tatt til den ukoblede felt delen av sakslisteinnstillinger hvor du kan lenke alle felt av en type til en eksisterende verdi på en gang.

Eksporter saker

Du vil endten kunne eksportere saker ved å velge eksport saker i det nye element asksjonsmenyet øverst til høyre i en saksliste eller ved å selektere en sak i sakslisten og velge eksportvalget i det selekterte element aksjonsmenyet over sakslisten.

Eksport saker dialogen kan se ut noe som dette:

Merk: Saker kan bare eksporteres fra en saksliste av gangen.

Filtervalg

Alle saker fra den gjeldende saksliste

Gjeldende filter

Valgte saker

BCF eksport

Angående på hvilken versjon av BCF du velger kan du få forskjellige filtyper.

BCF v3.0 og v2.1 vil produsere en .bcf mens v2.0 vil produsere en .bcfzip

Excel eksport

Det er mulig å eksportere saker til excel.

Kolonnerekkefølgen vil være den samme som kolonnerekkefølgen i den standard tabellvisningen av sakslisten.

Merk: Ingen bilder og bare de siste 10 kommentarene i en sak eksporteres.

PDF eksport

Klikk her for å lese mer om å eksportere PDF rapporter fra en saksliste.

Koble til en BCF klient

Hvis du bruker Catenda Hub som en BCF-server kan du koble direkte fra andre programvarer. Du kan sende og motta saker til og fra Catenda uten å måtte eksportere og importere saker.

Dette bruker det standardiserte (fra buildingSMART internation) BCF APIet. Eksempler av programmvare som støtter dettte er Navisworks, Revit, Archicad og Solibri.

I disse programmvarer kan du bruke den generelle URLen til vår server som er https://opencde.bimsync.com/ etter vhilket du vil få alle sakslister til alle dine prosjekter. Dette kan fort bli en lang liste å scrolle gjennom, så for å hjelpe finner du lenken til den gjeldende sakslisten i dette menyet.

Bruker du denne lenken istedet vil du lett kunne finne sakene du leter etter.