Gå til hovedinnhold

Handlinger i saksrelatert tabell

Skrevet av Sjaak Velthoven

Denne artikkelen er i sin helhet maskinoversatt.

 

Handlingsknapper kan finnes på ulike steder på sakssiden avhengig av valg av sak og tilgangsinnstillinger du har.

Alle handlingsknapper vil bli listet opp i handlingsmenyene som kan se slik ut:

 

 

Følgjande saker er beskrivne i denne artikkelen:

 

Følgende saker beskrives i denne artikkelen:

 

 

1. Nye elementhandlingar

Plussknappen og handlingsmenyelementene kan finnes mot øvre høyre hjørne av siden og kan se slik ut:

 

 

Handlingene du finner her er alle knyttet til å skape ny informasjon. Handlinger for valgte elementer som gjelder eksisterende elementer på siden kan også finnes mot toppen av tabellen etter at du har gjort et valg.

 

Følgjande saker er beskrivne i denne delen:

 

1.1 Ny sak

Klikk her for å lese mer om å opprette en ny sak Tilgang påkrevd: Skrive- eller full tilgang i en saksliste

 

1.2 Utveksle saker

Med utveksling kan du importere og eksportere saker. Tilgjengelige importfilformater er: BCF Tilgjengelige eksportfilformater er: BCF, Excel, PDF Les mer om å utveksle saker her Tilgang påkrevd: Lesetilgang til en saksliste

 

Merknad: Eksportering av saker er bare mulig i én saksliste og vil ikke være tilgjengelig i listen over alle saker.

 

1.3 Historikk

Importhistorikk

Dette viser sakene som har blitt importert og hvor de har blitt lastet opp.

 

Eksporthistorikk

Dette viser eksporthistorikken inne i saker.

Du kan også laste ned eksportene herfra, PDF-, Excel- og BCF-rapporter.

 

Flyttehistorikk

Dette viser sakene som har blitt flyttet og hvor de har blitt flyttet til på tvers av alle sakslistene i prosjektet.

 

 

2. Handlinger for valgte elementer

 

Følgjande saker er beskrivne i denne delen:

 

Følgende saker beskrives i denne delen:

 

 

2.1 Kopier lenke

Med kopier lenke-handlingen kan en lenke som bare viser de valgte tabellradene kopieres.

Klikk her for å lære mer om å kopiere lenker.

 

2.2 Eksporter saker

Med eksporter saker-handlingen kan du eksportere sak(er).

 

 

Eksporter saker-handlingen vil åpne eksportdialogboksen for saker.

Her kan du eksportere alle saker i listen, filtrerte saker og valgte saker. Tilgjengelige filformater er: BCF, Excel, PDF

 

Merknad: Det er bare mulig å eksportere saker fra én saksliste om gangen. Alternativet kan derfor forsvinne hvis du velger saker fra flere sakslister i listen over alle saker.

 

2.3 Lag rapport

Rapporteringsverktøyet kan monteres på basis per prosjekt.

Med lag rapport-handlingen kan du lage en rapport over de valgte sakene dine. Tilgang påkrevd: Lesetilgang til en saksliste

 

 

Dette alternativet er tilgjengelig når saker fra flere sakslister er valgt.

Klikk her for å lære mer om å lage rapporter.

 

2.4 Følg

Med følg-handlingen kan den valgte saken følges.

 

 

Merknad 1: Hvis du tidligere har blitt tildelt, satt som begjærer, eller omtalt i saken, vil du automatisk følge saken. Merknad 2: Hvis en sak du følger blir flyttet til en saksliste du ikke har tilgang til, vil du fortsatt følge den, men vil ikke lenger få varslinger om den.

 

Varslinger på fulgte saker

Å følge en sak handler om varslinger.

Medlemmer som følger en sak får varslinger om endringer som blir gjort på saken.

Når en sak blir opprettet, får alle medlemmer med tilgang til sakslisten der den blir opprettet, en varsling om at saken er opprettet.

Fordi dette genererer mange varslinger, har mange slått av denne typen varsling i innstillingene sine.

Etter opprettelsen vil medlemmer som ikke har noe med saken å gjøre ikke få varslinger videre om fremtidige hendelser som kommentarer og endringer i noen av feltene i sakshodet.

Å følge en sak gjør at disse varslingene blir sendt ut.

 

Slutt å følge

Medlemmer som følger en sak kan bruke handlingen "slutt å følge" for å slutte å følge saken, selv om de var de som opprettet saken.

 

 

Etter at du har sluttet å følge, blir ikke varslinger om saksendringer som nye kommentarer eller endringer i sakshodefelt sendt til medlemmene som sluttet å følge. Tilgang påkrevd: Lesetilgang til sakslisten som saken er i

 

Få andre medlemmer til å følge

Tildeling av et medlem til en sak gjør at de automatisk følger saken.

Å sette et medlem som begjærer av en sak gjør at de automatisk følger saken.

Fordi saksskaperen er satt som begjærer som standard ved opprettelsen av saken, følger de typisk saker de har opprettet. Omtale av et medlem i en sak gjør at de automatisk følger saken.

 

Merknad: Mens begjærer, tildelte og omtalte medlemmer blir satt som følgere, gjelder ikke det samme for medlemmer av team som er satt som begjærer, tildelinger eller omtalt i saken. I dette tilfellet blir det sendt en engangsvarsling som sier at et team de er medlem av har blitt satt som begjærer, tildeling eller omtalt, men medlemmene i teamet blir da ikke satt som følgere til saken.

 

Manuell følging

Hvis et annet medlem har laget en sak som virker uavhengig for et medlem, men de er interessert og vil se hvordan saken utvikler seg, kan saken følges for å få varslinger.

Andre medlemmer kan ikke se hvem som har fulgt en sak.

Dette gjør bare at fra da av blir varslinger sendt ut om endringer i saken til medlemmene som følger.

 

Tilfeller der et medlem ikke følger en sak kan være i saker der de ikke har blitt tildelt eller omtalt.

 

Slutt å følge

Hvis du ikke ønsker å få varslinger om fremtidig utvikling av denne saken, kan du slutte å følge den ved å klikke på slutt å følge.

 

2.5 Flytt sak

Med denne handlingen kan saken flyttes til en annen saksliste.

 

 

Tilgang påkravd: Prosjektadministrator

 

2.6 Slett sak

Med en sak valgt kan slett-handlingen brukes til å slette den valgte saken.

 

 

Tilgang påkravd: Full tilgang til sakslisttabellen eller saksskapar

 

Det er bare mulig å slette én sak om gangen, så denne handlingen blir bare vist i handlingslisten hvis én og bare én sak er valgt.

Sletting av saken fjerner den fullstendig fra prosjektet.

I stedet for sletting kan du enten skjule eller arkivere saken for å deaktivere den for prosjektmedlemmene.

 

Skjuling eller arkivering fremfor sletting

Ved å skjule eller arkivere en sak blir dataene lagret i prosjektet.

For å skjule en sak kan du flytte den til en annen saksliste.

Tilgang kan bestemmes per saksliste. Tilgang påkrevd for å bestemme tilgang til en saksliste: Full tilgang til sakslisten

 

Uten tilgang til en sak vil knyttede elementer som dokument og objekt fortsatt vise at en sak som var knyttet til dem finnes, men brukeren må ha tilgang til sakslisten for å se innholdet i den.

 

For å skjule en sak fullstendig fra prosjektmedlemmene slik at den ikke lenger vises i knyttede elementer, kan den flyttes til en liste som deretter blir arkivert.

Saker i arkiverte sakslister vises ikke lenger i knyttede elementer som dokument og objekt. Tilgang påkrevd for å arkivere en saksliste: Full tilgang til sakslisten

 

Slettede saker kan ikke gjenopprettes

Slett bare saker hvis dataene ikke vil være påkrevd i prosjektet senere.

Etter at en sak er slettet, er det ikke mulig å importere en BCF for en sak med samme ID igjen fordi den fortsatt er i bruk av den slettede saken.

 

Hindring av redigering eller sletting Lag en PDF-eksport av en sak for å lage en eksport av saken som ikke kan redigeres.

 

Forespørsler om sikkerhetskopigjenoppretting

Gjenoppretting av slettede saker fra sikkerhetskopi kan forespørres ved en tvist.

Forespørsler om sikkerhetskopigjenoppretting kan ta opptil to uker.

Svarte dette på spørsmålet?