Etasjekonfigurator siden
Oppdatert over en uke siden

Denne funksjonen lar deg ha en PDF plan som grunnlag til din 2D viser. For å kunne bruke dette må konfigurator konfigureres som beskrevet under.

Etasjekonfigurator siden kan bli funnet som en underside til modeller siden.
Tilgang påkreved: Prosjektadministrator

I denne artikkelen vil du kunne finne informasjon om følgende emner:

PDF

For å kunne fullføre stegene i denne artikkelen vil du trenge en PDF plan for hver etasjo hvor du ønsker et PDF som underlag.

Viktig:

Hver etasje må være sin egen PDF.

En etajse kan ha flere PDFer.

Konfigurering

Sett din visning så du kan se din 2D modell og alle dine modeller.

Finn frem til etasjekonfigurator som en underside til modeller siden.

Viktig: Hvis du ikke ser Etasjekonfigurator siden som en underside til modeller siden i venstre navigasjonemenyet har du ikke rett til å endre den. Snakk med din prosjektadministrator eller still inn så du får tilgang for å kunne endre den.

Gå nå til etasjekonfigurering.

Etasjekonfigurasjon

Dette er hvor du plasserer din PDF plan med din 2D viser. Dette må gjøres for hver etasje.

Som standard vil du ha en bygning i din oversikt. Dette inneholder også etasjene til den importerte IFC filen.

Det er viktig å sette et navn for bygningen etter som den skal vises senere så velg noe som er selvforklarende.

Hver IFC etasje er representert i en etasje. Her kan du sette navn og høyde.

Viktig: Endring av høyde vil endre fremstilling av din 2D visning.

Med etasjen kan du sette underlaget, klikk på "Vis ekstra valg"

Her kan du se "Tegninger koblet til denne etasjen" funksjonen.

Klikk på legg til.

En dialog vil åpne opp og spørre deng for en opplastet PDF.

Når du har selktert den ønskede PDFen, klikk på legg til dette dokumentet.

Dette vil ta deg til plasseringsdialogen

Plasseringsdialog

Dette er hvor du kan definere grunnlaget og plassere den.

Din bygning bør selekteres nå.

Alt som er igjen er å selektere etasjen du ønsker å plassere din tegning med.

Nå burde du se din selekterte PDF og den selekterte etasje på din skjerm.

Med markør A og B kan du definere posisjonen til underlaget.

Punktene du selekterer må stemme overens. Et eksempel på en godt punkt å velge er krysningen av to akser.

Bruk markøren med dra og slipp for å plassere de. Du kan også zoome ved å scrolle i tegningen.

Etter å plassere dem, klikk på "Videre: godkjenn resultat"

Godkjenningsdialog

Etter å ha godkjent plasseringen av markørene vil godkjennignsdialogen åpnes.

Her kan du se om oversikten du ser fungerer for deg.

Her kan du alltid fortsatt gjøre endringer ved å klikke på forrige: Plasser modell og tegningspunkt.

Når du er fornøyed med din plassering kan du bekrefte ved å klikke på godkjenn.

Dette vil ta deg tilbake til etasjekonfiguratoren og nå kan du stille inn din neste etasje.

Plassering av tegninger kan også endres i denne dialogen.

Viktig: Her må du klikke på lagre konfigurasjonen.

Bruksveiledning

Nå kan du se alt som er stilt inn og bruke det i ditt daglige arbeid.

Etter din bygningskonfigurasjon er ferdig med sin prosessring kan siden lastes inn på nytt.

Hvis du er i din modellvisning og åpner 2D viser der er det et valg for å selektere bygningen.

Selekter bygningne du akkurat har gitt navn.

Og ditt PDF underlag vil vises.

Etasjekonfiguratoren vil alltid vise den siste revisjonen til de plasserte tegningene.