Inspisermenyet
Oppdatert over en uke siden

Du vil kunne finne inspiser menyet som det første menyet i information panelet.

For å sette i gang, velg ett eller flere objekter i tre-panelet eller 3D visning for at egenskaper og koblede data skal vises her.

Etter å ha selektert et objekt kan inspiser menyet se ut noe som dette:

Denne artikkelen inneholder informasjon om følgende emner:

Ved å selketere mer en ett objekt vises felles saker, egenskaper, mengder, materialer eller bibliotek.

Din preferanse for hvilket meny som er åpnet i inspiser menyet vil huskes over alle prosjekter og nettleserøkt.

Det betyr at, uansett om du har lukket nettleser og åpnet den igjen eller uanset prosjektet du er i, vil de samme menyene alltid åpnes når du selekterer et objekt.

Identifikasjon

I indentifikasjonsmenyet vil du se all identifikasjonsdata for det selekterte objektet.

Identifikasjon vil bare vises for ett objekt av gangen.

Navn

Navnet til objektet

Tag

Taggen til objektet

Enhet

Enhetstypen til objektet

GUID

GUIDen til objektet. Denne koden er unik for hvert objekt og kan brukes til å identifisere objektet gjennom revisjoner til IFC filen.

Type

Typen til objektet. Hver type har dens egen unike GUID. To objekter som ser tu til å ha samme type kan derfor ha forskjellige typer med forskjellige GUIDer som er koblet til de.

Klikke på typen for å selektere alle objekter av den typen.

Ved å gjøre det aktiveres type treet i trepanelet hvor du kan se typen du har selekter i listen av typer for den modellen.

Forhåndsdefinert type

Den forhåndsdefinerte typen sier noe om hva slags type du håndterer.

Lokasjon

Hvis ditt objekt er del av et hierarki vil du se foreldernoden i hierarkiet her.

Klikk på foreldernoden for å selektere alle objekter som befinner seg i den foreldernoden.

Ved å gjøre det aktiveres lokasjonstreet i trepanelet hvor du kan se hvor de selekterte objektene befinner seg i hierarkiet til modellen.

Saker

I saker menyet vil du kunne se om det er åpne eller lukkede saker som er relatert til dine selekterte objet(er)

Saker menyet kan se ut noe som dette:

Ny sak

Klikk på + knappen for å lage en ny sak i den åpnede sakslisten.

Hvis du lager en sak som dette, blir dine selekterte objekter automatisk relatert til saken så du ikke manuelt vil måtte lenke de.

Ved å klikke på åpen, lukket, ditt profilbilde eller ikke tilordnet bildet vil du filtrere alle sakslister listen etter hva du klikket på.

Åpne saker

Antall åpne saker som er som dine selekterte objekter er relatert til.

Lukketde saker

Antall lukkede saker som dine selekterte objekter er relatert til.

Profilbilde

Antall åpne saker som er relatert til dine selekterte objekter som du er satt som tilordnet på.

Ikke tilordnet

Antall åpne saker som er relatert til dine sellekterte objekter uten en tilordnet.

Egenskaper, Mengder og Materialer

Her kan du finne egenskaper som de selekterte objektene har til felles.

Egenskapsmenyet kan se ut som dette:

Filtrer tomme verdier knappen

Klikk på filter ikonet for å gjemme egenskaper som ikke har verdier.

Vis type verdi knappen

Hvis dine selekterte objekter har arvet egenskaper from objekt typen vil du se vis type verdi knappen.

Aktiver denne knappen for å vise egenskaper som er arvet fra typen til objektet.

Når denne knappen er aktivert vil du se type verdien som dette:

Egenskapsverdier

Alle felles egenskap-verdi parr til de selekterte objektene vil vises.

Hvis verdiene bare er tilstedet i ett av objektene vil den egenskapen bare vises hvis det objektet er selektert.

Egenskapssett

I egenskapslisten kan du endten finne separate egenskaper eller sett med egenskaper (PSets) som inneholder flere egeneskaper med hvert dets egen verdi.

Som du ser i bildet over er de første 4 egenskapene separate egenskapper ettrfulgt av tre egenskapssett med egenskaper i dem.

Utvidde/trekke inn egenskapssett

Egenskapssett kan utviddes eller trekkes inn ved å klikke på pilen ved siden av dets navn.

Så lenge som dine selekterte objekt har egenskapssettet vil din utvidd/trekk inn preferanse huskes, men så snart du selekterer et objekt uten egenskapsssettet vil preferensen tilbakestilles.

Mengder

Her kan du finnne mengdene som dine selekterte objekter har til felles.

Materialer

Her kan du finne materialene som dine selekterte objekter har til felles.

Bibliotek

Hvis dine selekterte objekt(er) er lenket til noen dokumenter eller bibliotek enheter vil du kunne se de her.

Bibliotekmenyet kan se ut noe som dette:

Du kan klikke på nummeret til høyre for disse enhetene for å vise de lenkede dokumentene/bibliotek enhetene i en visning i innholdspanelet.

Hvis du for eksempel har en etasjeplan i dokument delen som er lenket til et veggobjekt kan du klikke på dokumenter for å finne dokumentet i dokumentdelen.

Modell

Hvis alle dine objekter tilhører én modell vil du kunne se informasjon om modell revisjonen her. Denne informasjonen inneholder:

Modell bilde

Modell navn

Revisjonsnummer

Dato og klokkeslett av revisjonspublisering

Modell revisjons publiserer

Eierhistorikk

Hvis det er informasjon om eierhistorikken til revisjonen i dens IFC fil, vil du kunne finne den vist her. Denne informasjonen kan inneholde:

Personen som opprinnelig eksporterte modellen

Redigeringsverktøyet som var brukt

Når modellen var eksportert
Du vil også kunne se det hvis noen redigerte modellen mellom ekport fra autoriseringsverktøyet og import i Catenda Hub.