Mappe og dokument tilgangskontroll
Oppdatert over en uke siden

Denne tilgang kontrollen er for mapper og dokumenter som er i rot mappen. Bare en administrator kan endre tilgangen.

Gå til dokumenter i hovedmenyen.

1. Klikk på sjekk boksen(e) ved siden av mappen(e) eller dokumenten(e) du ønsker å endre tilgangen til.

2. Et vindu på høyre side vil dukke opp og nederst i det vindue vil du ha tilgangskontroll. Klikke på det.

3. Her har du endre tilgang knappen og en liste over medlemmer med hvilken tilgang de har. Klikk på endre tilgang.

4. Endre tilgangsvinduet dukker opp.

5. Definer tilgang for medlem(mer) eller team(s).

6. Administrator

7. Alle brukere: Dette er tilgangen for alle brukere annet enn deg selv, med unntak fra administrator brukeren.

Det er definert fire tilgangsnivå:

• Ingen tilgang - ingen tilgang til objektet.

• Lese - Typisk bare les, ingen endring av drift.

• Skrive - Mulighet for endring og modifisering av objektet.

• Full - Mulighet til å controllere alle aspektene til objektet

Eier: Eier er definert som personen som lastet opp filen, eller laget mappen.

Mappe

Tabellen under er relatert til operasjonen som kan gjøres på en mappe til tilgangsnivåer.

Operasjon

Lese

Skrive

Full

Se

x

Dele

x

Legge til dokument

x

Legge til mappe

x

Endre navn

x

Fjerne dokument

x

Fjerne mappe

x

Flytte

x

Slette

x

Endre tilgang

x

Fil

Tabellen under er relatert til operasjonene som kan gjøres på en fil med tilgangsnivå.

Operasjon

Lese

Skrive

Full

Forhåndsvise

x

Utkast

Laste ned

x

Utkast

Dele

x

Utkast

Koble av/på

x

Merkelapp

x

Legge til utkast

x

Legge til revisjon

x

Publisere

x

Endre navn

x

Flytte

x

Slette

x

Endre tilgang

x