Modeller siden
Oppdatert over en uke siden

Du vil kunne finne modeller siden som den andre siden i venstre navigasjonsmeny til prosjektet. Denne siden er del av innholdspanelet.

Modeller siden inneholder modeller for hver disiplin.

Følgende emner vil bli beskrevet i denne artikkelen:

Nye elementaksjoner

Nye elementaksjonene kan finnes øverst til høyre på siden.

Se her for hva de forskjellige aksjonene gjør

Modeller tabellen

Modeller tabellen kan se ut noe som dette:

Hvis du klikker på modell navnet til en modell i denne tabellene vil den siste offentlige revisjonen av modellen åpnes.

1. Modell valgboks og rad

Selektere en rad

Slketer denne valgboksen for å selektere modellraden.

Du kan også klikke på tomrom i raden for å selektere den.

Klikk igjen etter noe tid for å avselektere raden.

Hvis du klikker på tomrommet to ganger raskt etter hverandre vil du åpne modellen.

Seleksjonsredigering

Hvis du holder kontroll kan du legge til/fjerne modeller fra din seleksjon.

Seletere en rekke

Hvis du holder shift kan du selektere alle modeller mellom modellen du klikker på og den nærmest selekterete modellen.

Merk 1: Hvis du selekterer en rad vil du se høyre informasjonsmeny dukke opp på høyre side.

Merk 2: Hvis du ikke har tilgang til dokumentet som modllen er lenket til, vil du ikke se dets rad i modeller tabellen. Du vil fortsatt kunne se modellnavnet i revisjon selektor.

2. Selekter alt

Selekter alle modeller i modeller tabellen.

Når du åpner modeller tabellen er 100 modeller lastet inn. Hvis du scroller ned forbi 100 modeller vil du laste inn flere modeller. Den første gangen du sjekker boksen vil du selektere alle modeller du har lastet inn hittil. Klikk på boksen igjen for å avseleketere all modellene.

3. Selekterte enhets aksjoner

Etter å ha slektert en modell vil du se de selekterte enhets aksjonene dukke opp øverst i modell tabellen. Se her for å finne ut hva de forskjellige aksjonene gjør.

4. Modeller tabellen hovedraden

Sortering

Hvis du klikker på hovedraden vil modeller tabellen sortere radene etter den kolonnen du klikket på hovedraden til. Pilene vil vise hvilken kolonne er sortert og i hvilken retning.

Modeller tabellen er sortert etter de typiske sorteringsreglene for lister rundtom Catenda.

Justere bredde

Du kan dra på linjen mellom kolonner i hovedraden for å endre deres bredde til ditt ønske. Din preferanse vil bli husket for neste gang.

Dobbeltklikk på skilletegnet mellom kolonner for å automatisk justere bredden på innholdet til kolonnen.

Det kan være godt å bruker der det er lange modellnavn.

Breddene du endrer vil bare endres for brukeren og ikke for alle brukere i prosjektet.

Justere kolonne rekkefølge

Du kan dra på hovedraden til en kolonne for å omorganisere rekkefølgen til dine kolonner.

Hvis du drar hovedraden ut av tabellen vil den skjules.

For å få kolonnen tilbakem vil du måtte skru den på igjen i kolonne nedtrekkslisten.

5. Kompakt visning

Dette visningsvalget er spesielt hjelpsomt på sjerm med lav oppløsning.

6. Kolonne nedtrekkslisten

Øverst til høyre i modeller tabellen vil du finne "Kolonner" nedtrekkslisten.

Med denne nedtrekkslisten kan du omorganisere og skru av og på kolonner i tabellen.

Din preferanse for kolonne organisering og av/på kobling vil huskes for hvert prosjekt du er del av.

Dette betyr at det vil fortsatt ha den rekkefølgen hvis du lukker og gjenåpner nettleser.

Hvis du ved uhell har gjemt en kolonne ved å dra den ut av tabellen kan du skru den på igjen her.

Følgende kolonner er tilgjengelig:

Valgboks - Standard - Selektere modeller

Klikk på denne kolonnen for å legge til modeller i din selesjon. Se valgboksavsnittet for mer selesjonsvalg.

Viser - Standard - Innlastingsknapper

Hvis modellen er ny og det ikke er offentlige revisjoner enda vil denne kolonnen være tom. Etter å ha importert en revisjon vil den starte å prosessere. Du vil se et grått utropstegn.
/
Hvis den siste modellrevisjoner har feilet i sin prosessering vil du se et rødt utropstegn.

/

Mus over utropstegnet for å se hvilken revisjon har feilet. Klikker du på 3D vil den siste gyldige revisjonen lastes inn istedet for den siste revisjonen.

Hvis det er gyldige, offentlige revisjoner vil du se 2D, 3D og zoom til omfang knapper her som kan brukes sammen med 2D viser og 3D viser.

Tilgang påkrevd: Lese tilgang til dokument-modellen.

Merk 1: Zoom til omfang knappen vil være grå til du har lastet modellen i 3D.

Merk 2: Hvis det er et utropsteng på 3D knappen og 2D og 3D knappene er grået ut, mus over utropstegnet for å se hva som er feil.

Du vil fortsatt kunne åpne den sist gyldige revisjon ved å klikke må modell navnet.

Navn - Standard - Navnet til modellen

Dette er hva modellnavn kolonnen til en modell kan se ut som:

Som standard vil du se en kube foran modell navnet i denne kolonnen.

Et bilde som representerer modellen kan lastes opp i høyre informasjonsmeny.

Hvis modellen hare et bilde vil det vises istedet for standard kuben. Klikk på bildet for å åpne en forhåndsvisningsdialog til for bildet.

Nanet du ser i denne kkolonnen er modell navnet til modellen.

Det er også navnet du ser i revisjon selektor.

Det er anbefalt å legge til numrering foran modellnanet så modeller vises i viktighetsrekkefølge i revisjonselekter. Se sorteringsrekkefolge her.

Du kan åpne modell oversikt siden som inneholder tidligere revisjoner som tilhørere modellen ved å:

1. Klikke på navnet til modellen

2. Dobbeltklikke på tomrom i raden.

Merk 1: Modellnavnet til modellen kan være forskjellig fra dokumentnanvet til dokumentet som er lenket till modellen som igjen kan være forskjellig fra navnet til revisjonen.

Merk 2: Hvis du ikke har tilgang til dokumentet som modellen er lenket til vil du ikke se dets modellrad i modeller tabellen. du vil fortsatt se modellnavnet i revisjonselektor.

Dokumentnavn - Navnet til dokument-modellen som er lenket til modell-dokumentet

Revisjon - Standard - Antall offentlige revisjoner i dokument-modellen

Hvis en modell er lagt til fra modeller siden vil det ikke ha revisjoner enda.

Istedet for revisjonsnummer vil du kunne se følgende ikon som du kan klikke på for å laste opp den første revisjonen:

Revisjonskommentar - Kommentarensom revisjonen var lastet opp med (bare i eldre prosjekt)

Revisjonsnavn - Navnet til den siste offentlige dokument-modell revisjonen. Kan ikke endres etter opplasting.

Status - Standard - Statussen til den siste offentlige dokument-modell revisjonen. Offentlige statusser kan skrus på i dokumentinnstillinger.

Størrelse - Standard - Filstørrelsen til den siste offentlige dokument-modell revisjonen.

Merkelapper - Standard - Merkelappene som er koblet på modellen

Du vil kunne laste opp en merkelapp etter å ha lastet opp den første revisjonen.

Dokument opprettet - Personen som opprettet dokument-modellen og klokkeslett og dato fra da den ble opprettet.

Publisert - Standard - Personen som publiserte den sist publiserte revisjonen i dokument-modellen og klokkeslett og dato fra da den ble publisert.

7. Vertikal rulle linje

Dra denne rullelinjen for å scrolle modeller tabellen horisontalt.

8. Horisontal rulle linje

Dra denne rullelinjen for å scrolle modeller tabellen vertikalt.

Høyre informasjonsmeny

Hvis du selekterer eller åpner en modell vil du kunne finne informasjon om den i dets høyre informasjonsmeny. Dette menyet kan finnes ved å klikke på "i" ikonet øverst til høyre på siden.

Klikk her eller les mer om hva slags modellinformasjon som er tilgjengelig.

Under sider

Som undersider til modeller siden vil du kunne finne følgende sider: