Alle samlingerSette i gang
Komme i gang på Catenda Hub
Oppdatert over en uke siden

Catenda Hub er en sky basert kommunikasjon og samarbeids platform som tillater alle interressenter å bli involvert i virtuell design og bygging, uten behovet for å ha tilgang til avanserte VDC verktøy.

Catende bruker åpne standard formater for å forsikre samhandling mellom alle redigeringsverktøy og kollisjonskontroll verktøy som støtter IFC standarden.

Denne artikkelen inneholder informasjon om føgende emner:

Kontoinnstillinger

En invitasjon blir sendt til deg via epost fra Catenda med en lenke til de neste steg til registrering. Ved å bruke denne lenken kan du lage en konto med din påloggingsinformasjon.

Etter din registrerering er fullført kan kan du åpne prosjekt på Catenda Hub fra enhver nettleser.

Grensesnitt

Så snart du logger inn vil du lande på en side hvor listen av tilgjengelige prosjekter er vist.

Selekter ditt prosjekt og land i prosjektmiljøet.

På venstre navigasjonsmeny blir du presentert med følgene hoved funksjonsområder;

• Dokumenter: Last opp, ned og vis dokumenter. I tillegg kan du ha en gjennomgangsrunde og kommunisere resultatene med de som er involvert.

• Modeller: Vis og naviger gjennom modeller (IFC), punktsky (e57 og las) og CityGML (GML). Forbind diverse fagmodeller og lag saker basert på interessepunkter til å kommunisere med andre interessenter.

• Saker: Lag markeringer på modeller og/eller dokumenter til å etterspørre, løse og oppklare interessenpunkter i prosjekt. Dette gjør rom for en åpen kommunikasjon på tvers av alle interessenter.

Dokumenter

Opplasting

Dette er innleveringsområdet til Catenda Hub hvor du kan laste opp alle filtyper bare ved å selektere ønsket bestemmelsessted og dra og slippe for å laste opp (akkurat som i Windows Exporer). Du kan også laste opp via opplastingsknappen i hjørnet øverst til høyre.

Når et dokument blir funnet i en mappe, lager Catenda en ny revisjon og beholder oversikten over alle tidlige revisjoner.

Nedlasting

Søk enkeltvis for dokumentene du ønsker å finne ved å bruke søkelinjen eller filtermenyet og selekter de. Filtre kan lagres for fremtidig bruk.

Etter å ha selektert dine dokumenter, klikk på nedlastingsknappen.

Dokumentene vil lastes ned til din PC.

Fremvisning

Dokumentviseren i Catenda støtter en del filtyper. Alt fra PDF til forskjellige Microsoft filer (doc, ppt, xls, etc.) i tillegg til punktsky og citygml filer. Viseren støtter også videofiler som mp4. Søk på enkelt vis for filen du leter etter med søkelinjen og filter side menyet ok klikk på den for å åpne fremvisningen.

Markering

Bruk markeringsvertøy til å identifisere områder du har lyst å kommunisere videre med andre prosjektmedlemmer. Markeringer kan legges til i eksisterende saker eller du kan legge til en ny en som kan plasseres på en vilkårlig saksliste.

Modeller

I modeller området blir du presentert med en liste med alle tilgjengelige modeller basert på dine tilgangsrettigheter. Ved å selekteres og skru disse på i 3D viser, kan du på en intuitiv måte vise og navigere gjennom fordelte fagmodeller.

Saker

Saker er der du har kommunikasjonskanaler i form av sakslister. Sakslister er kontrollert av tilgangsrettigheter og kan kobles til eksterne løsninger som redigerings- og kollisjonskontroll verktøy for en flytende utveksling av interressepunkt (kollisjoner, avvik, oppgaver, oppklaringer, osv.). Disse saker kan lages og spilles av med allle objekter som det er behov for i enhver annen programvare som støtter BCF (BIM Collaboration Format)

Plugins og Integrasjoner (nedlastings lenker)

• Kobler din desktop til Catenda

• Planlegg nedlastinger fra dokumentlagringsområdet på Catenda til et definert definisjon på din PC

• Planlegg opplastinger fra en definert destinisjon på din PC til dokumentlagringsområdet på Catenda

• Kjøre disse planlagte nedlastinger og opplastinger på en daglig basis.

• Tilgang til alle dine Catenda prosjekt

• Utveksling av saker mellom Catenda og Navisworks

• Finn lokasjonen på kollisjonsobjekter i Navisworks

• Lag BCF saker av kollinsjoner i Navisworks.

• Koble til dokument biblioteket på Catenda for å åpne ethvert filformat som er støttet av Navisworks

• Koble til modell revisjoner (ikke bare siste)

• Lagre din NWD fil direkte på Catenda

• Legg sammen viewpoints når du lager en sak av en gruppe eller flere kollisjoner (lag et viewpoint med alle kollisjoner)

• Koble til alle dine Catenda prosjekter

• Utveksling av saker mellom Catenda og Revit

• Eksporter IFC modeller til Catenda

• Finn stedet til clash objekter i Revit

• Lag BCF saker (2D og 3D) i Revit