3D Viewer instellingen
Meer dan een week geleden bijgewerkt

3D Viewer

Om 3D gereedschappen in de 3D viewer te zien moet eerst minstens één model aangezet worden.

1. Schakel de 3D viewer aan door op de 3D knop rechts boven te klikken (Shift +2)

2. Zet een model aan door op 3D in de revisie kiezer te klikken.

3. Klik op het tandwiel icoon om de 3D viewer instellingen te laten zien.

Instellingen menu

Het instellingen menu dat nu opent zal er zo uit zien:

Het is mogelijk om de volgende keuzen te veranderen.

• Toon ruimten: Standaard uit - Zet ruimten aan en uit. Ruimten kunnen nog steeds geselecteerd worden in de 2D viewer als ze in het model zijn.

• Loopmodus: 1.6 Meters Standaard - Bind de viewer tot de grond waar je op staat als je door het model loopt met loopmodus. Laat je trappen op lopen.

• Toon joystick: Toont de joystick op het scherm. De joystick kan op meerdere plekken op het scherm getoond worden met deze instelling. De Joystick laat u glooiend door het model vliegen in perspectief modus en rondt een centraal punt roteren in orthografische modus.

• De joystick kan op deze plekken weergeven worden:

• Midden links

• Links onder

• Midden onder

• Rechts onder

• Midden Rechts

• Anti-aliasing: Pixelnauwkeurigheid bij het afvlakken van diagonale lijnen in volgorde van nauwkeurigheid. Let op dat hoe nauwkeuriger pixels afgebeeld worden hoe meer pixels er zijn en hoe moeilijker het daarvoor wordt voor het systeem om deze lijnen af te beelden.

• FXAA

• 2x MSAA

• 4x MSAA

• 8x MSAA

• 16x MSAA

• Stapsgewijze rendering: Tijdens het roteren worden minder belangrijke objecten tijdelijk verstopt om er voor te zorgen dat de viewer beter presteert. Dit maakt het mogelijk om grote modellen met weinig lag te roteren.

• Uitgebreid view bereik: Laat je tot 50KM zien! Merk dat dit de viewer kan vertragen.

• Doorschjjnende Dekking: 5% Standaard - Hoe veel er door doorschijnende objecten gekeken kan worden.

• Puntwolk instellingen: Point budget: 1000000 Standaard - Hoe veel punten van de puntwolk één keer getoond kunnen worden. De standaard waarde meer dan genoeg voor de meeste puntwolken maar de instelling is hier zal deze nodig zijn.

• Navigatie-instellingen:

• Loop snelheid: 3 m/s Standaard - Hoe snel de viewer zich verplaatst in de loopmodus. Om een beter begrip van snelheden te krijgen zie de tabel hier onder.

• Hoogte snelheid: 1.5 m/s Standaard - Verticale bewegingssnelheid bij het omhoog en omlaag bewegen door gebruik te maken van X en C.

Wijze van reizen

Typische snelheid (m/s)

Typische snelheid (mph)

Lopen

1.5

3.4

Standaard

3

6.7

Rennen

5

11

Fietsen

7

15

Auto

13 - 30

29 - 67

Trein

56

125

Vliegtuig

250

560

• Rotatie Snelheid: 40°/s Standaard - Hoe snel de viewer rondt de camera roteert wanneer over het scherm geveegd wordt.

• Kijkhoek: 60° Standaard - Deze instelling kan goed zijn om groter te maken in binnenruimtes zo dat meer gezien kan worden. Het kan ook goed zijn om deze instelling te beperken zo dat meer gezien kan worden in modellen met grote afstanden 2KM (1.2 miles) en meer om dat objecten die verder weg zijn op deze manier meer met meer precisie weergeven kunnen worden.

• Reset navigatie-instellingen: Stel alle navigatie instellingen terug tot zijn standaard waarde.